מפגשים מדעיים לרגל חודש דרווין במכון דוידסון לחינוך מדעי

מפגשים מדעיים לרגל חודש דרווין
במכון דוידסון לחינוך מדעי
איך האוזניים שלנו עוזרות לשמור על שיווי המשקל? מה הופך את הנמלים לאחת הקבוצות החברתיות המתוחכמות ביותר בטבע? ואיך טפילי המלריה מתקשרים בתוך גופנו? בואו לחגוג איתנו את כל מה שהוא אבולוציה ולגלות את התשובות לשאלות הכי מסקרנות ביום דרווין הבין-לאומי 2025!
הצטרפו אלינו מהבית במהלך חודש פברואר לסדרת מפגשי זום לכל המשפחה: מפגשים מרתקים עם מדעניות ומדענים ממכון דוידסון לחינוך מדעי וממכון ויצמן למדע, בנושאים הכי חמים באבולוציה, בגנטיקה ועוד! בין הנושאים שיתקיימו במפגשים: אבולוציה מאוזן לאוזן, בלשי האבולוציה, הכישלונות הגדולים של האבולוציה, אבולוציה של שיתוף פעולה, ועוד.
מדוע אנחנו מציינים את יום דרווין? יום דרווין הבין-לאומי הוא חגיגה של החיים עצמם, לא פחות. אנו מציינים יום זה מדי שנה ב-12 בפברואר, ומריעים לסקרנות הטבעית של האדם. אנו מעודדים את יכולתנו להתבונן בעולם שסביבנו, למצוא בו חוקיות ולהסיק מסקנות על קשת רחבה של תהליכים.
איך הכל התחיל?
בבוקר גשום אחד בדצמבר 1831 עלה צ’ארלס דרווין הצעיר על סיפונה של ה”ביגל”, ויצא למסע מחקר שישנה את חייו ואת הדרך שבה מבינים המדענים את הטבע. התצפיות שערך והדגימות שאסף במהלך מסעו הביאו אותו למסקנה שמין אחד יכול להפוך למין אחר. כמה שנים לאחר מכן הוא צייר במחברתו עץ עם ענפים, ועץ זה היה הייצוג הראשון של רעיון ההתפצלות וההתפתחות האבולוציונית.
לפרטים נוספים ולהרשמה למפגשים בקרו באתר:
https://www.davidson-science.org/%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%99%D7%9F